Begeleiding en ondersteuning voor (jong)volwassenen

Wat?

Het leven met Gilles de la Tourette (en eventuele andere aandoeningen) kan soms best pittig zijn. Opleiding, werk, relaties, gezinsleven, noem maar op. Wij bieden begeleiding en ondersteuning voor (jong)volwassenen op al deze gebieden. Samen gaan we op zoek naar de balans in je leven en kijken we naar wat je wel en niet wil en kan bereiken. Het is daarbij belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en om de juiste informatie te hebben om dat te doen. Ook leren we je hoe om te gaan met je Tourette en waar nodig helpen we daar ook andere gezinsleden bij. We zetten onze ervaring in om ervoor te zorgen dat je het leven kunt leiden waar jij voor kiest, zonder dat je overvraagt wordt. Samen kijken we naar wat er goed gaat, waar nog verbetering kan zijn en hoe we dit gaan inzetten. We blijven waar nodig en wenselijk betrokken via het Ankerprogramma en bieden zo duurzame ondersteuning.

Voor wie?

(Jong)volwassenen met Gilles de la Tourette en hun omgeving.

Wat kost het?

Op onze tarievenpagina zijn de up-to-date tarieven voor specialistische individuele begeleiding te vinden.

Wat kan ik verwachten?

Na het eerste contact plannen wij zo snel mogelijk een intake in. Vaak kan dit binnen een maand, maar soms duurt het iets langer. Tijdens de intake vragen we naar de hulpvraag, waar je tegenaan loopt, maar ook wat er goed gaat en wat talenten en kwaliteiten zijn. Op basis van de intake maken we een Plan van Aanpak en gaan we aan de slag voor het regelen van een vergoeding bij de gemeente. Wanneer het Plan van Aanpak door alle partijen goedgekeurd en de vergoeding geregeld is, kunnen we beginnen.

Onze verwachting is dat er zo’n twee maanden kunnen zitten tussen het eerste contactmoment en het moment waarop we van start kunnen gaan. Dit heeft te maken met tijd tussen eerste contact en intake en het contact met de gemeente over de vergoeding.

Contact

Vul dit formulier in om je aan te melden of aan te geven dat je interesse hebt. Heb je interesse in meer of weet je het nog niet zo goed? Dat is geen probleem. Wij nemen z.s.m. contact met je op en kijken samen verder.