Specialistische gezinsbegeleiding

Wat?

Wanneer een gezinslid Gilles de la Tourette, ADHD, dwang, angst en/of stemmingsproblemen heeft, heeft dit invloed op het gehele systeem. Wij bieden gezinsbegeleiding waarbij we ervoor gaan zorgen dat iedereen in het gezin de juiste voorlichting krijgt en weet wat de aandoeningen die er spelen inhouden. We kijken samen wat iedereen kan doen om goed voor zichzelf te zorgen, daarnaast leren we je hoe om te gaan met je eigen aandoening(en) of de aandoening(en) van je gezinslid. We zetten onze ervaring in om ervoor te zorgen dat je gezin als geheel functioneert en er minder kans is om overbelast te raken, iets wat we helaas te vaak zien bij bijv. ouders van een kind met Tourette of dwang. Samen kijken we naar wat er goed gaat, waar nog verbetering kan zijn en hoe we dit gaan inzetten! We blijven waar nodig en wenselijk betrokken via het Ankerprogramma en bieden zo duurzame ondersteuning.

Voor wie?

Voor gezinnen waarbij bij één of meerdere gezinsleden sprake is van Gilles de la Tourette, ADHD, dwang, angst en/of stemmingsproblemen.

Wat kost het?

Op onze tarievenpagina zijn de up-to-date tarieven voor specialistische gezinsbegeleiding te vinden.

Wat kan ik verwachten?

Na het eerste contact plannen wij zo snel mogelijk een intake in. Vaak kan dit binnen een maand, maar soms duurt het iets langer. Tijdens de intake vragen we naar de hulpvraag, waar jullie tegenaan lopen, maar ook wat er goed gaat en wat talenten en kwaliteiten zijn. Op basis van de intake maken we een Plan van Aanpak en gaan we aan de slag voor het regelen van een vergoeding bij de gemeente. Wanneer het Plan van Aanpak door alle partijen goedgekeurd en de vergoeding geregeld is, kunnen we beginnen.

Onze verwachting is dat er zo’n twee maanden kunnen zitten tussen het eerste contactmoment en het moment waarop we van start kunnen gaan. Dit heeft te maken met tijd tussen eerste contact en intake en het contact met de gemeente over de vergoeding. 

Contact

Vul dit formulier in om je aan te melden of aan te geven dat je interesse hebt. Heb je interesse in meer of weet je het nog niet zo goed? Dat is geen probleem. Wij nemen z.s.m. contact met je op en kijken samen verder.