Over ons

IMG_4671

Laura

Op mijn 11e werd ik gediagnosticeerd met Tourette. Later kwamen daar nog o.a. ADHD, depressie en angst bij. Ik heb heel veel geluk gehad met het vinden van de juiste hulpverleners en behandelingen. Geluk zou hierbij niet nodig moeten zijn, daarom probeer ik nu anderen vooruit te helpen met de expertise en ervaring die ik door de jaren heen heb opgebouwd. Dat doe ik als ervaringsdeskundige en leerkracht.

Voordat ik begon bij Expertisecentrum Valora heb ik gewerkt als ervaringsdeskundige bij de Parnassia Groep, Levvel en Youz. Ook ben ik bestuurslid geweest bij Stichting Gilles de la Tourette. Ik ben nog steeds onderdeel van hun Adviesraad. Mijn bachelordiploma leerkracht basisonderwijs behaalde ik aan Hogeschool de Kempel in Helmond en mijn masterdiploma Development Education & Global Learning behaalde ik aan de University College London.

IMG_4730

Noesjka

Als pedagoge heb ik meer dan tien jaar gezinnen begeleid, ik vond het vanzelfsprekend dit te doen náást dat ik Gilles de la Tourette en AD(H)D heb. In 2020 kwam ik er door contact met Laura achter dat ik juist mijn eigen ervaring kan inzetten bovenop het feit dat ik pedagoge ben.  Op mijn 14e werd ik gediagnostiseerd met Gilles de la Tourette en ADD, ik heb direct medicatie en begeleiding gekregen, ook voor de angsten waar ik last van had. Een aantal jaar later, rond mijn 21e, heb ik na jaren denken dat pijn ‘bij Tourette hoort’ ook een goede behandeling gekregen voor mijn pijnklachten! Met Tourette, ADHD, maar ook in het leven zelf, blijven er gedurende je hele leven nieuwe uitdagingen op je pad komen. Helaas is het zo dat de meeste begeleidingstrajecten een einddatum moeten hebben. Hierdoor zie ik bij mezelf en in mijn omgeving veel mensen die telkens, met soms jaren ertussen, opnieuw hulp moeten zoeken.

Mijn droom is om mensen te kunnen ondersteunen voor zolang dat nodig is, om zelfs daarna nog op oproep beschikbaar te kunnen zijn. Dit zodat mensen niet telkens opnieuw hun verhaal hoeven te doen bij een nieuwe therapeut of behandelaar. Daarnaast omdat ik denk dat als zorg laagdrempeliger is, gewoon een telefoontje naar iemand die jou en/of je gezin kent, je een hoop opgestapelde zorgen kan voorkomen.

Voorafgaand aan mijn werk bij Valora heb ik bij verschillende instanties en gezinnen gewerkt als pedagoog. Mijn studie HBO Pedagogiek heb ik afgerond aan de Fontys Hogeschool in Sittard.